QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9559|回復: 23

廣東地區收視前20名频道

數據發表時間唔太清楚,事實證明,「屎屎TV」基本冇人睇,不過鳳凰衛視應該唔至於咁後啩?!據我所知,好多人唯一睇嘅國語電視臺就係鳳凰,鳳凰成日畀人打壓。

TVS4係好多嘢睇,佢嘅賣點就係攞返香港嘅舊節目嚟播。呢啲舊節目精彩過TVB家陣播緊嘅新嘢。

死死忒威都唔錯,竟然入到前20,事關廣東老年化趨勢開始嚟喇。

我最唔鍾意就係睇CCTV其次就到鳳凰衛視(臺品唔好)。

借問聲TVS 4係唔係全粵語廣播o架?我記得有個臺(TVS X)用普通話播音講廣東新聞嘅。

哈 廣州臺呢?唔見咗 我以為佢好威添? 呵呵

最鍾意睇就係香港嗰兩個鬼佬臺,雖然亞視而咖好親撈,不過佢嘅鬼佬臺仲未至於完全奴化,當然,佢播撈央九臺嘅時候例外。

假如香港電臺有獨立嘅全天候電視頻度,我諗佢嘅收視排名會入到前三甲。

華娛,星空D咁垃圾嘅電視臺都咁前,唔知講咩好。不過講真,而家鳳凰確實差左好多,越來越唔敢講嘢,越來越多大陸D主持人,而且都系D巖巖畢業嘅,无哩水平,播新闻好似播娱乐消息咁。以前兩岸三地嘅人三分天下,而家真系無眼睇啰,真系好失望啊! [ 本帖最後由 malonso 於 2007-10-6 10:52 編輯 ]

搞笑,我老竇最中意睇嘅就係央視八套、央視一套同鳳凰衛視。

我就豉油煎蛋求其算數,反正都冇乜幾何,要睇劇就睇碟算數。

原帖由 紫凤凰 於 2007-10-7 11:56 發表 搞笑,我老竇最中意睇嘅就係央視八套、央視一套同鳳凰衛視。   我就豉油煎蛋求其算數,反正都冇乜幾何,要睇劇就睇碟算數。

怪唔得妳有咁多親撈嘅論調喇!原嚟係噉!

超,TVB有幾多靚嘅資訊節目,我同我老竇中意嘅係新聞節目,尤其是國際性的,並且重要嘅係軍事節目,香港有幾個!講起爾啲嘢,鳳凰、央視就領先好多,你估我學你,淨係識得睇娛樂節目,唔識關心下國家大事。

至於央視,你以為全中國只有廣東人唔睇,你去睇睇山東、山西其他省份有幾多人睇?好多唔睇央視,央視真正寵嘅係東北、北京一帶。其他地區都好少人睇,我老竇都係睇八套嘅劇集,冇計,老竇嫌HK啲劇集無聊兼空洞。

當然我唔係噉認為,at least我都多少懂啲爾方面嘅嘢,所以知道TVB劇集方面嘅功力。

原帖由 粵嚟粵掂 於 2007-10-7 17:25 發表   怪唔得妳有咁多親撈嘅論調喇!原嚟係噉!

m gwaai dak nei jau gam do fan lit jin leon laa.

我最鍾意睇就係翡翠台,其次就係TVS4同TVS3喇

我就唔鍾意睇CCTV,因為無聊,加上啲電視劇我又唔鍾意,比起翡翠台嘅劇集簡直就係差天共地。

凤凰、中央10,珠江台,本港台等几个,其余的都系因节目而定,没固定的。

想做生意的,应该睇下中央1、2。

好多嘢都有承繼性嘅!

呢啲就叫做臭甖出臭草喇!

原帖由 南粤高凉仔 於 2007-10-8 18:16 發表 凤凰、中央10,珠江台,本港台等几个,其余的都系因节目而定,没固定的。   想做生意的,应该睇下中央1、2。

鳳凰衛視嘅資訊節目等都做得唔錯,珠江臺就麻麻,不過喺國外幾年,都冇睇好耐囉。

至於TVB,都係睇啲電視劇多囉,無聊時候睇佢就啱晒。

話實,CCTV1其實都唔錯嘅。不過CCTV2感覺上好節目多啲,本港臺冇乜點睇。

原帖由 紫凤凰 於 2007-10-9 00:31 發表   鳳凰衛視嘅資訊節目等都做得唔錯,珠江臺就麻麻,不過喺國外幾年,都冇睇好耐囉。   至於TVB,都係睇啲電視劇多囉,無聊時候睇佢就啱晒。   話實,CCTV1其實都唔錯嘅。不過CCTV2感覺上好節目多啲,本港臺冇乜點 ...

你唔睇CCTV10咩?  我觉得唔错啊。

有冇搞錯, 身為版主都將Mandarin稱為'國語'... '國語'系台灣佬以前嘅叫法, 好多CP元老都唔承認咖! 台灣早已立法, 所有方言平等, '國語'唔一定系Mandarin! 將滿清製造嘅語言稱為國語系全體漢人嘅恥辱.

原帖由 紫凤凰 於 2007-10-7 21:36 發表 超,TVB有幾多靚嘅資訊節目,我同我老竇中意嘅係新聞節目,尤其是國際性的,並且重要嘅係軍事節目,香港有幾個!講起爾啲嘢,鳳凰、央視就領先好多,你估我學你,淨係識得睇娛樂節目,唔識關心下國家大事。   至於央視,你以為全中國 ...

你鍾意時事軍事咨訊嘅, 應該學識用Tor之類嘅軟件. TVB播D新聞好多畀人cut曬...

我都成日睇鳯凰台,點解咁後咖~?
myradio, 自由亚洲,翡翠新闻,kahoo.ca 其他少睇...
我阿爸突然变到中意睇cctv,搞到我好烦……