QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5208|回復: 10

[其它] [转帖]庾庚:俾堆数字大家估吓系乜意思先得

360     520      5201314   7758258   25184    51020    52406    53719    201000   53770    732016   5646    08056    0376    0837    7998    3456    52059487  04551    0594184   82475    591025   584520   74839    1573    0564335   3344420   1392010   259695   721

Re:[转帖]庾庚:俾堆数字大家估吓系乜意思先得

ungoo: 709394我就知,开估啦

霍春恒: 哈哈,出嚟搞三搞四

庾庚: 360    想念你 520    我爱你 5201314  我爱你一生一世界 7758258  亲亲我吧爱我吧 25184   爱我一辈子 51020   我依然爱你 52406   我爱死你啦 53719   我深情依旧 201000   爱你一万年 53770   我想亲亲你 732016   今生爱你一人 5646    无聊死了 08056   你不理我了 0376    你生气了 0837    你别生气 7998    去走走吧 3456    相思无用 52059487  我爱你我就是白痴 04551   你是我唯一 0594184  你就是我一辈子 82475   被爱是幸福 591025   我只要你爱我 584520   我发誓我爱你 74839   其实不想走 1573    一往情深 0564335  你无聊是想想我 3344420  生生世世爱你 1392010  一生就爱你一人 259695   爱我就了解我 721    亲爱的

哦,原来系咁啊,有d就估到下,有d就几难下。

点解全部系普通话谐音嚟嘅?

highyun在2004-09-16 00:12:12说道:[br]点解全部系普通话谐音嚟嘅?
普通话是“国语”嘛 em2:

有d好牵强

有咩甘牵强呢?!甘讲广州话,系咪全部都听得明先?我地要推广广州话嘛!

庾庚在2004-09-16 13:03:07说道:[br][quote]highyun在2004-09-16 00:12:12说道:[br]点解全部系普通话谐音嚟嘅?
普通话是“国语”嘛 em2:[/quote] 呢度系粤语版啊,老书!打得少啊你?

喂,呢个话明系粤语任你噏论坛咯,梗系以宣传推广粤语为主啦