QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4580|回復: 3

[轉貼]呢D对白分别出自星爷边几出戏

轉載自飛星社區:

1,飞上飞落好好玩啊,仲细咩家阵,明知我打紧边炉咯,撒晒D树叶落黎,几十岁人玩小阵好唔好喈

2,喂又唔好甘刻薄~稳吃咯野有时俾个位人落台得咯~你想兜巴声我,我又何尝唔想乱棍殴你

3,距系你心目中系一个感叹号还是一个句号,你脑海里系咪充满问号呢?
??
??
4,打打杀杀你稳过第个啦~我受过高等教育咯
??
?? 靓女又点遮,我地读书人。。

5,发唔发达唔紧要~但起码要做个受人尊敬咯人。。我宁愿发达

6,睇唔出距手字又写得几靓哦。咦,日子都写埋,做野都算几交带哦

7,除暴安良系我地做市民咯责任,而行善积得又系我本身咯兴趣..所以拖啊婆过马路每星期做一次,星期日同共众假期有3,4次咯

8,锄强扶弱,为社会服务,为国家捐躯,为自由,爱自由,自由万岁!

9,我对大家唔住,请大家原谅我。

10,保护子侄系阿叔的责任..下次你见到D甘咯情况就走先~~

11,我咁后生就已经去到人生嘅最高境界,跟住落嚟,除咗结束自己嘅生命之外,怕且都冇路可行。

12,边个能够下决心就争得赢,边个能够把握机会就出人头地咯了。

錯字百出。

第3句系大话西游里边的,其它有滴好眼熟,但想晤起,有滴就没印象拉。

好多字好似唔系甘写嘎哦!!~~