QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4547|回復: 4

[讨论]新警察故事既败笔

各位有无睇新警察故事啊?我个人觉得几好播,就係衰在阿谢柠檬果个角色唔知做乜既,仲要话打爆只game就知d贼做乜,白痴都唔会摆到明话仳阿蛇知佢地要做乜啦,如果我係编剧就写d贼引d阿蛇入多次陷阱了,谢柠檬真係唔掂啊,做戏又作状,阿sa搞笑都好过佢扮正经 em8:

Re:[讨论]新警察故事既败笔

谢柠檬呢条膶肠听到佢个名就已经唔开胃。 唔系开快车就系打人,正一社会嘅人渣、败类,又系一个靠老窦发达嘅废柴。

楼上讲的甚合朕意。新警察故事开头一部分杀警察的比较有新意,兼且整部戏的动作场面唔错,好值得一睇。最惨就系成龙依家要成日提携d英皇的艺人,硬要插d角色落去。谢霆峰的角色其实可有可无,不过可能为左吸引谢霆峰的fans买票睇戏,提高票房的需要而设个甘的角色。其实唤醒成龙的任务完全可以编排俾杨采妮黎搞掂。

喺囉,为咗一d商业决定而影响咗一出成功嘅电影,唉…!~ em6:

太假! em16: