QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7819|回復: 31

[讨论]有无人钟意无间道架?

无间道1我睇咗七次啦,都喺觉得噤好睇,而且次次睇都发现咗一d以前睇发现唔到嘅嘢,再加上刘德华、梁朝伟同黄秋生,真喺正吖!~ em6:

Re:[讨论]有无人钟意无间道架?

只有无间道i 好看,ii 和iii 都一般

我觉得三部都唔错,因为剧情往往需要思考,所以睇得几过瘾。 不过无间ii最衰就系有个半唐番嘅陈冠希,演戏又差,讲话又唔准,系成部戏嘅败笔。

我一早就想草无间道123的正版dvd了,因为太正了,喺近年香港少有的佳作。不过荷包累事,至今未买得成!惭愧!

系唔系三套装送埋纪念品架?

无间道里边四大影帝的表现都无懈可击。剧情已经好掂了,再加上佢四人的演出,真系无间一出,谁与争峰! 我觉得伊家香港识得演戏的男主角无几个,除咗以上讲到的刘德华、梁朝伟、黄秋生、曾志伟外,就得周星驰、刘青云、吴镇宇、梁家辉(计埋去咗荷里活的周润发)呢几个了。以上几人主演的电影加上成龙的动作片,我基本都会睇(除咗梁朝伟同王家卫合作的电影)。当然,香港仲喺有一大批好好戏的男配角的!如廖启智、杜文泽、尹扬明、吴孟达、林家栋等等(如果大家唔介意的话,我想计埋刘以达)!

highyun在2004-10-21 23:32:54说道:[br]系唔系三套装送埋纪念品架?
我唔lum知喔!

highyun,点解我同庾庾的版无图标的?!

fsbruce在2004-10-21 23:52:51说道:[br]highyun,点解我同庾庾的版无图标的?!
喂!睇真d我个名啊,打错晒 em13: 距老兄话我0地要自己发比距喔,不过我部机未修好啊,手提上面都无靓图,等迟d先啦~

无间三几好睇,不过就着重讲刘德华既心理活动,无无间一禁正,二就唔好提啦,果两只物体都唔识做戏既 em12:

fsbruce在2004-10-21 23:47:28说道:[br]无间道里边四大影帝的表现都无懈可击。剧情已经好掂了,再加上佢四人的演出,真系无间一出,谁与争峰! 我觉得伊家香港识得演戏的男主角无几个,除咗以上讲到的刘德华、梁朝伟、黄秋生、曾志伟外,就得周星驰、刘青云、吴镇宇、梁家辉(计埋去咗荷里活的周润发)呢几个了。以上几人主演的电影加上成龙的动作片,我基本都会睇(除咗梁朝伟同王家卫合作的电影)。当然,香港仲喺有一大批好好戏的男配角的!如廖启智、杜文泽、尹扬明、吴孟达、林家栋等等(如果大家唔介意的话,我想计埋刘以达)!
一讲电影,就多嘢倾喇!

其实家阵我都几钟意睇黄子华做戏,虽然佢未及得星爷咁搞笑,不过当前嚟讲第一笑匠都轮到佢啦。

黄子华智商好高架!~ em6:

配角还有林雪啊

楼上提得0岩!

無間1好好睇...2就最呃錢...3無睇... 有一套叫黑白森林...似無間...但都幾好睇... 至於而家個出爭分奪秒都抄晒無間橋咁...

爭分奪秒唔止有无间嘅橋段,仲有暗战、24呢,混血儿噤,依出嘢仳我最大感觉就喺方中信喺唔识做戏嘅,而谭耀文同郑嘉颖就越老越好!~ em6:

我睇《旺角黑夜》,方中信啲戏好掂。

耐无拍戏退化挂!~ em6:

旺角黑夜好新架,傻智