QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 17745|回復: 23

論壇換咗皮膚!你哋覺得點樣?

論壇換咗皮膚!你哋覺得點樣? 係新嘅咖啡色主題好睇啲,抑或舊嘅藍色主題好睇啲呢! 新嘅咖啡色主題喺為咗配合返新嘅粵語協會網頁顏色主題呢做嘅……

Re:論壇換咗皮膚!你哋覺得點樣?

作为管理员,我唔投票喇。 不过我觉得两种风格久唔久设换吓比较好。

身為管理員都可以投票咖!又唔係投票選邊個做論壇揸fit人,冇利益衝突嘅。

我覺得比以前好睇左呀~~~ desmond 勁勁勁呀~~~ 辛苦晒~~~ 不過仲有d 未轉晒...比較突兀

kathy你點知道係我改顏色嘅?我冇講出嚟喎。邊度冇改,覺得核突?同我講吖……

你係第一個講轉左版面顏色既人... 哈哈~~~仲唔係你做既好事??你唔使唔認啦~ em2:

咪就係最上面 發表新文章個3個icons未轉law

desmond在2005-05-12 01:22:34說道:[br]論壇換咗皮膚!你哋覺得點樣? 係新嘅咖啡色主題好睇啲,抑或舊嘅藍色主題好睇啲呢! 新嘅咖啡色主題喺為咗配合返新嘅粵語協會網頁顏色主題呢做嘅……
两个都5好~~~~ em4:

焕然一新!

应该多两个投票项: “两个都唔好” “两个都几靓”

ping师弟在2005-05-12 23:46:58說道: 两个都5好~~~~ em4:
聽到你噉樣講,我好hurt喎!

太过刺眼,睇耐0左会觉得唔系0甘舒服 em8:

庾庚在2005-05-15 02:40:24說道:[br]太过刺眼,睇耐0左会觉得唔系0甘舒服 em8:
庾庚,妳係指而家啡色色系太過刺眼啦?係唔係呀……

原帖由 desmond 於 2005-5-15 18:12 發表 庾庚,妳係指而家啡色色系太過刺眼啦?係唔係呀……

我都有噉嘅感觉,换过第种色得唔得呢?比如绿色,我至钟意。

OK啦~简单,一目了然!·
我覺得就連討論區都應該換成主頁嘅嗰種藍色,宜家討論區畀我嘅咖啡色太陳舊嘞,缺少時代FEEL。重有中文字體好似設置唔到其它字體,永遠只能用「明柳」体,呢點都需要改善下。

blue blood好~~

啡色唔系個個中意~

靓度应该和之前平分秋色,大家钟意就是更好的!!!

研究下颜色对论坛有好处

蓝色代表忧郁,好难使人有发帖嘅冲动,红色太过刺激,绿色就至适中。

皮膚上可唔可以設置成用戶自行設置呢?即用戶如果鍾意邊種風格就用邊種。唔由論壇統一規定。
事關我就幾鍾意宜家呢種藍色風格嘅,不過亦都有人唔鍾意,可能有人重係鍾意以前嗰種風格嘅,各人有各人嘅style。既然如此,何不將風格嘅設置權利「下放」畀用戶呢?