QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3611|回復: 6

[原創]6:30!

如题,当时钟去到六点半嗰时,你哋通常喺度做紧乜? 睇电视?咁就啱嘞! 630新闻---广州新闻,六点半新闻报---香港新闻! 2个俾你拣,你会点拣?个人就会拣后者,无论报道同衔接都做得好好!广州台就差少少! 不过可惜嘅就係,好多时候港台做出嚟嘅报道会俾人封!尤其一啲敏感话题! 港台做嘅报道清晰[内容],记者趋之若鹜,讲嘢都清楚啲,通常係报道完由佢自己保番自家名! tvb---报道完后:无线电视记者xxx报道! 广州----报道前;由xxx讲吓! 暂时吹住住咁多先!未知你哋点睇?

Re:[原創]6:30!

个人认为,珠江台象征意义大过实际意义!由细个陪伴我哋成长嘅地方台!已经有四无十年历史,不过你睇吓佢做嘅节目,有几多人会睇先得咖?亦係我所接触嘅第一个粤语台,无奈时势弄人!...

大陸媒體一日受上面壓迫,一日都唔會做得好。

最唔满意就係一有乜敏感内容就冇得睇! 好似寻晚咁,前港督彭定康讲香港冇民主,即刻冇得睇~!

而家有網絡,只要你有心去瞭解,乜都可以知道。

电视被监视,网络被封锁! 你话点,想冲破呢个封锁一般人想怕都有啲难度!

630~ 朝早嘅話~瞓覺~ 傍晚嘅話~食飯~ 新聞好少睇~一係上網睇~