QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6609|回復: 13

[討論]哪些朋友看过《义不容情》啊?

很早的一部连续剧很好看啊,我发现现在的连续剧真的还是以前的拍的好

Re:[討論]哪些朋友看过《义不容情》啊?

哎~你唔系吖嘛,两个求源帖发埋一齐咪得咯,重要分开发~ em14:

Re:[討論]哪些朋友看过《义不容情》啊?

我睇过,大概系89年嗰阵,主题曲"一生何求"好鬼好听 em8:
出嘢超级经典!王杰首「几分伤心几分痴」是E出电视剧噶插曲;我细个时睇过好多次,基本吾记得,但有个周海眉是火车站等人噶镜头毕生难忘!E出系入面仲有多E家几红噶人做「茄哩啡」,好似林韦臣,陶大宇,罗嘉良等等!

我就唔觉得好好睇啦

可能系性格所至掛,我对咦种片一向感觉麻麻哋,当时咦出嘢就好红嘅,只不过我就唔钟意啦~~~~

原帖由 悲伤玩偶 於 2008-5-10 10:04 AM 發表 出嘢超级经典!王杰首「几分伤心几分痴」是E出电视剧噶插曲;我细个时睇过好多次,基本吾记得,但有个周海眉是火车站等人噶镜头毕生难忘!E出系入面仲有多E家几红噶人做「茄哩啡」,好似林韦臣,陶大宇,罗嘉良等等! ...

居然有「林韦臣」啲噉嘅贱人?

我睇过,不过情节好多都唔记得。
林韦辰第三集出过来,无戴眼睛,个角色几衰下,后尾就话死咗!
嗰条粉肠本身就好样衰咖啦!正一冇乜料嘅奸仔!

原帖由 卢总 於 2008-5-11 22:19 發表 嗰条粉肠本身就好样衰咖啦!正一冇乜料嘅奸仔!

睇来你几憎佢!佢其实是86年TVB训练班毕业,大时代佢都有份做一个外国翻来噶股票交易员!仲有甄志强(1989年TVB训练班),袁文杰(1991年TVB训练班)两个都是以前噶TVB电视见过!甄志强是今生悔见过佢,袁文杰是93年噶破茧边缘做一个医生!大家如果细心留意就会发现好多ATV噶人其实以前都是TVB出身!

做亚视人,个样都衰啲。
E部电视剧我家是「BT CHINA」搜到仲有资源可以下,而且几快呀!经典呀!其实亚洲台好多人都是无线去,好多以前是无线吾起眼,过到去后就型咗好多,例如陈启泰甘,以前系无线斯文败类甘,就阵系亚洲台戴翻副超,几鬼型!
前几日有温习,我好中意倪楚君呀,虽然我是女仔,哈。经典~
我睇过呀