QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: xiss

[感情人生] 北京律師許志永的上訪被打經歷

被迫唔被迫都无所谓,反正即系都系G那人,你系G那人,你全家都系G那人.
访客 發表於 2010-7-6 10:41

按你對G那人嘅定義,咁,你來呢個G那人辦嘅、G那人訪客百份比佔多數網站,就系想講畀佢地知,佢地系G那人?
按你對G那人嘅定義,咁,你來呢個G那人辦嘅、G那人訪客百份比佔多數網站,就系想講畀佢地知,佢地系 ...
柳寻风 發表於 2010-7-6 22:13

啱啱相反,我净系想话俾你知啫
被迫唔被迫都无所谓,反正即系都系G那人,你系G那人,你全家都系G那人.
访客 發表於 2010-7-6 10:41

咁,我都「淨系話你知」:「即系都系G那人」都無所謂,重要嘅系我系唔承認嘅,我全家都唔承認(所謂嘅「唔承認」,即系我地對外宣稱,自己唔承認自己系G那人)。

或者可以講:我今日「即系都系G那人」,聽日可以唔系,我全家都可以唔系。
哎呀,想發一則新聞仔添:

2009年夏季,中国出了一本宣扬民族主义、反对美国霸权的书籍,名曰《中国不高兴》。全书分三个部分:一、中国为什么不高兴,二、中国的主张,三、放下小菩萨,塑伟大之目标。结论是:中国要做一流国家,依托国家大目标,实现众生幸福平等,告别自我矮化的精神历史。

此书出版后,得到了许多愤青的追捧。此书也一度成为各大城市新华书店的畅销书。但是,就在该书出版几个月后,因写作此书而名利双收的作者,又常在央视指点江山的爱国者——宋晓军,却办理了美国绿卡,终于脱下了画皮!
回覆 23# 柳寻风

当然可以唔系,但系你而家全家都系,你都系。当你唔系嘅时候再同人地讲唔系喇
回覆  柳寻风

当然可以唔系,但系你而家全家都系,你都系。当你唔系嘅时候再同人地讲唔系喇 ...
访客 發表於 2010-7-7 08:11

甘我直接话畀你知,我衣家已经唔系,我成家都唔系。
甘我直接话畀你知,我衣家已经唔系,我成家都唔系。
柳寻风 發表於 2010-7-7 10:55

咁我都话俾你知,你阿爷系G那人,你老母系G那人,你老豆系G那人,你全家都系G那人,你如果唔系只可讲你唔系佢地亲生嘅
咁我都话俾你知,你阿爷系G那人,你老母系G那人,你老豆系G那人,你全家都系G那人,你如果唔系只可讲你唔 ...
访客 發表於 2010-7-8 06:44

一個人嘅出生地系唔到自己揀嘅,只要我地全家唔鍾意做G那人,就可以唔做G那人,就唔系G那人--呢個系常識。
一個人嘅出生地系唔到自己揀嘅,只要我地全家唔鍾意做G那人,就可以唔做G那人,就唔系G那人--呢個 ...
柳寻风 發表於 2010-7-8 06:49

你地全家都唔中意G那人,但系都改变唔到你全家都系G那人嘅事实。
一個人嘅出生地系唔到自己揀嘅,只要我地全家唔鍾意做G那人,就可以唔做G那人,就唔系G那人--呢個系常識。柳寻风 發表於 2010-7-8 06:49

鼠入女厕嘅咸湿佬都系咁话:

一個人嘅性别系唔到自己揀嘅,只要自己唔鍾意做男人,就可以唔做男人,就唔系男人,就可以入女厕啦--呢個系常識。

呵呵。
鼠入女厕嘅咸湿佬都系咁话:

一個人嘅性别系唔到自己揀嘅,只要自己唔鍾意做男人,就可以唔做男人,就唔 ...
神七咁早 發表於 2010-7-8 09:04

呢个世界上的确有变性手术呢样野.唔钟意做男人,可以做女人.
你地全家都唔中意G那人,但系都改变唔到你全家都系G那人嘅事实。
访客 發表於 2010-7-8 08:04

只要我地全家搬离G那,我地全家都可以唔系G那人.呢个事实.
照上面两位「血种决定zi naa人」嘅讲法,宜家美国国家机构里面嘅嗰啲华裔美国人,是否中国人呢?
记得之前钱先生的某华裔美国亲戚获得诺贝尔奖,全体中国人欢欣鼓舞,殊不知人哋马上同记者讲「对唔住,我唔系中国人,我有美国国籍」,真系一盘冷水兜口兜面淋去中国人面上。
见到楼上两位「你系中国人,你全家都系中国人,你XX都系中国人」,真系颇有几分韩国人常有嘅「XX是韩国的」嘅神采。当韩国人话「XX是韩国的」嘅时候,国人当韩国人系小丑;噉当国人话「你全家都系中国人」嘅时候,岂不甘当小丑?!
吖,重有,科比打篮球咁劲,不过皮肤黑色嘅,唔通佢就系非洲人?!重有奥巴马啊,死啦,么原来美国人色盲咖,睇唔到奥巴马系黑色皮肤,以为佢系白人啊?!
呢个世界上的确有变性手术呢样野.唔钟意做男人,可以做女人.
柳寻风 發表於 2010-7-8 15:35

关键系法理上得唔得到认可

唔系自切JJ就可以入女厕嘅

呵呵
关键系法理上得唔得到认可

唔系自切JJ就可以入女厕嘅

呵呵
神七咁早 發表於 2010-7-8 15:49

哦哦。

有個地球人 佢覺得自己唔係地球人  當正自己係外星人 仲越諗越上腦,以為自己真係外星人。
然後 成Q日 對住其他地球人 話:「你哋班地球人 如何如何...」
呢個唔承認自己係地球人,兼硬係以為自己係外星人 嘅 地球人, 真係 【發up「風」】
只要我地全家搬离G那,我地全家都可以唔系G那人.呢个事实.
柳寻风 發表於 2010-7-8 15:37

嘻嘻,你要搬起码都要坐下移民监,根据各国嘅法律一般都要二到五年喇,再加上排期,都唔系一朝一夕嘅事。
所以,即系话你话人地系G那嘅同时,你自己都系G那人,你全家都系G那人。
就算你走咗,你太公同你太婆系G那人,你太公同你太婆配嘅种都系G那人,你祖宗十八代都系G那人,无他嘅,事实
回覆 33# xiss

有外国护照嘅就系外国人,呢个当然,佢有嘅,佢都可以系外国人架,问题系佢有冇先
嘻嘻,你要搬起码都要坐下移民监,根据各国嘅法律一般都要二到五年喇,再加上排期,都唔系一朝一夕嘅事。
...
访客 發表於 2010-7-10 06:46

有資料表明,人類嘅共同祖先系非洲人,推到上去最早嘅一代,全世界都系非洲人。G那人?有排都未輪到。