QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2410|回復: 9

[感情人生] 平時我就係咁樣用手機上粵協論壇嘅,大家覺得點樣?

手用O2 flame藍牙撥號通過諾基亞手機嘅EGPRS上網,我地都冇3G網,就咁樣就幾好,不過我嘅手機打正體字唔幾方便,我嘅簡體字帖都係用手機發嘅。
我手機上用嘅字體係微軟正黑仔,我覺得見靚喎,呢個唔咁傷對眼,我覺得微軟雅黑就幾肉酸。
嘻嘻,我帮手机刷字体,刷成「微软雅黑」,我觉得「雅黑」都唔差嘅~~
嘻嘻,我帮手机刷字体,刷成「微软雅黑」,我觉得「雅黑」都唔差嘅~~
xiss 發表於 2010-6-12 10:30

點用刷機啫,你嘅係乜手機?Symbian系統嘅?我直接攞電腦上嘅任何字體到機中就可以用,好方便㗎!
點用刷機啫,你嘅係乜手機?Symbian系統嘅?我直接攞電腦上嘅任何字體到機中就可以用,好方便㗎! ...
dert112233 發表於 2010-6-12 10:41

嘻嘻,应该话系叫刷字体

我用诺基亚手机,用Symbian系统,换字体需要刷咖

你用Windows Mobile系统,可能换字体比我哋方便
嘻嘻,应该话系叫刷字体

我用诺基亚手机,用Symbian系统,换字体需要刷咖

你用Windows Mobile系统,可能换 ...
xiss 發表於 2010-6-12 15:50

windows mobile系統梗係好過symbian啦!Symbian咪就係SB囉!刷機仲好危險㗎,唔小心便係塊磚頭。
windows mobile系統梗係好過symbian啦!Symbian咪就係SB囉!刷機仲好危險㗎,唔小心便係塊磚頭。 ...
dert112233 發表於 2010-6-12 15:56

唔系喔,电脑系统就话Windows天下

手机系统嘅话,Windows好差噶咋,单单安全性上就差咗一大截,其实你睇睇各大手机系统市场占有率就知啦
好多人唔识用windows手机,因为windows手机係「打开手机就是电脑」,懂电脑嘅人毕竟少啲,噉windows手机嘅市场占有份额梗係唔及易上手嘅symbian系统机。
好多人唔识用windows手机,因为windows手机係「打开手机就是电脑」,懂电脑嘅人毕竟少啲,噉windows手机嘅 ...
dert112233 發表於 2010-6-12 20:40

哈哈,咪傻啦,装上系统嘅手机,亦即智能机。

智能机面世嘅时间,肯定比WIndows 电脑系统面世嘅时间迟N多

我相信绝大多数接触智能机嘅人,都唔会系唔识电脑之人啰

据我所知,手机高端嘅话,啲人钟意iphone(唔用WIndows Mobile),中低端实用群嘅,用诺基亚(唔用Windows mobile)

WIndows喺电脑上系皇者,但系系手机系统市场上,则系迟到之人

手机系统由 Symbian Android瓜分,WM系小众用户
犀利!我都想用手机上,无奈唔够高咔...