QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10159|回復: 69

大家好!新女来报道~

哈啰大家好,我在人人网见到这个网站,觉得很好玩,就申请啦!
希望可以在这里认识到更多朋友仔!~多谢大家!
PS:我是粤语native speaker~ 我非常之光荣~

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

評分

查看全部評分

哈啰大家好,我在人人网见到这个网站,觉得很好玩,就申请啦!
希望可以在这里认识到更多朋友仔!~多谢大家 ...
brittanyche 發表於 2010-6-10 22:51

你係嚟賣告白 定係乜嘢呀?有圖咩?睇唔到。
真系女?~~~~
无图无真相

回复你地:我刚新来,唔知道点样玩论坛。有咩野得罪请原谅.....
宜家图片应该睇得到啦!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

評分

查看全部評分

回复你地:我刚新来,唔知道点样玩论坛。有咩野得罪请原谅.....
宜家图片应该睇得到啦!
...
brittanyche 發表於 2010-6-12 00:03

論壇係愛嚟學嘢嘅,好多個版都唔玩得。 想玩?有嘅:http://bbs.cantonese.asia/viewthread.php?tid=23107
你冇得罪邊個,亦都唔使驚得罪人,呢度有版主,有管理員,啊,重有外外星人! 唔啱傾到啱啫!
圖片就睇到喇!係你本人?睇樣唔似壞人,亦都唔會得罪人嗰隻。 淡淡定,有錢剩,學好啲粵語、粵字,玩得開心啲!
一樓做乜換咗張豬嘴相上嚟啫?
論壇係愛嚟學嘢嘅,好多個版都唔玩得。 想玩?有嘅:
你冇得罪邊個,亦都唔使驚得罪人,呢度有 ...
外外星人 發表於 2010-6-12 00:16

终于学识引用你噶发言啦!
多谢前辈指导~
终于学识引用你发言
多谢前辈指导~
brittanyche 發表於 2010-6-12 00:21

唔使客氣,大家咁高咁大啫!我覺得噉寫會明啲囉!——卒之學識引用你發言!——唔知噉樣係咪順眼兼好聽啲呢?
啊,你係咪學緊日語或者鍾意睇日劇呢?「前輩」,啲日本人好興噉講噃! 查實,你同我年齡相差無幾(即係唔超過一個世紀噉解 ),咪下下前輩、前輩噉啦! 咦,人哋唔好意思咖嘛!
唔使客氣,大家咁高咁大啫!我覺得噉寫會明啲囉!——卒之學識引用你嘅發言喇!——唔知噉樣係咪順 ...
外外星人 發表於 2010-6-12 00:35

请问你系未香港人或者广州人?sorry,我唔知点打白话文......
我系学校都讲普通话多....粤语退化ing.....
深圳我去過,嗰啲人都唔講粵語。樓主長得唔靚但係幾得意喎!
dert112233 發表於 2010-6-12 12:12

你真係黐黐地。
我好懷疑你係專門趕客搞破壞嘅撈特囉!
咁鬼索嘅!中意

点解a_qi对我嘅发言都係一言九顶喎!我只係讲真咋,楼主亦未话佢係靓妹喎!你唔使窒我,第次见咗我,你就mau1低。
ps?
请问你系未香港人或者广州人?sorry,我唔知点白话文......
我系学校都讲普通话多....粤语退化ing ...
brittanyche 發表於 2010-6-12 10:57

係咪。呢度有書院呀,有心學嘅,用粵拼好快就學識。
dert112233 發表於 2010-6-12 12:12

各花入各眼,你有講嘢嘅自由,亦都有畀人丙嘅自由。 PS:我就覺得幾好樣相囉!
咁鬼索嘅!中意
肥腯腯 發表於 2010-6-12 17:29

乜你唔鍾意咩? 有冇買定啲醫用棉花止鼻血呀?
点解a_qi对我嘅发言都係一言九顶喎!我只係讲真咋,楼主亦未话佢係靓妹喎!你唔使窒我,第次见咗我,你就ma ...
dert112233 發表於 2010-6-12 17:35

正常人,喺一般場合,如果話自己係靚女,你都覺得佢「摟屌」喇,何況新來暴到?

同樣,正常人,真又好假又好,會唔會當面話人「長得唔靚」呢?人哋如果噉話你或者你家人,你又有乜感受?

就算真係唔靚(我覺得佢幾靚喎!),我哋廣府話都有話「崩口人忌崩口碗」,呢啲基本禮儀你又識唔識呀?

我講嘢不嬲對事唔對人,如果你覺得我針對你,係咪應該睇下自己講啲嘢有冇問題先呢?

如果唔順超,隨時歡迎你反擊!
有女,幫推!
PUSH~~~