QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3588|回復: 8

新版論壇附件上傳嘅網速認真唔得!!

我試過想上傳一個280KB大小嘅圖片,試咗N次都失敗,但係照道理,我呢個級別嘅用戶,冇理由附件連280KB都過大咖~~

我次次都係上傳到57%之後就停曬嘞,所以我就懷疑,導致我上傳失敗嘅,係論壇換咗DZ7.2之後嘅網速問題,唔知技術人員可否畀我一個解釋,點解宜家論壇網速宜家咁差,連上傳一個280K大小嘅附件都支持唔到呢?
最近中國電信訪問過嚟係慢咗。
最近中國電信訪問過嚟係慢咗。
Ultra 發表於 2010-2-25 19:35

點解會噉咖~~~
關咩網路事,喺未改版之前,傳細過5M嘅附件係OK嘅,3-5M係比較難傳,不過3M打下絕對冇問題。

升咗呢隻新版之後,傳140K以上嘅圖片都好難成功。傳120K打下嘅圖片就幾快,可惜120K打下嘅圖片分辨率太細,冇實用意義。
升咗呢隻新版之後,傳140K以上嘅圖片都好難成功。傳120K打下嘅圖片就幾快,可惜120K打下嘅圖片分辨率太細,冇實用意義。
粵嚟粵掂 發表於 2010-2-27 00:32

呢個情況確實存在,唔知有關技術人員能否回應下呢?
想发啲视颖比大家睇都唔識点发囉

好快好正常呀!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

原因已查明,係GD水印程序問題,圖片分辨率大過900都會出問題,暫時關閉圖片水印。

得鬼咩!

尺寸:2860 x 2194

大小:1.16M

就唔得喇!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊