QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 156826|回復: 35

[公告]關於申請入粵語協會QQ羣嘅規定

非常歡迎廣大粵語愛好者加入粵(越)文化自由講QQ羣,不過爲咗避免有人渾水摸魚,又或者入咗羣之後長期潛水而唔係眞心入嚟討論,本會決定實行論壇驗證制度。申請入羣者首先註冊論壇,並請喺羣認證信息寫明「愛粵者」並提供論壇註冊用戶名(如「愛粵者 xxxxx」),經羣管理員驗證方可入羣。

QQ羣號碼

49852415:粵語初學者園地(初識粵語者建議入此群)

96834080:粵文化自由講(粵語交流及交友,探討粵語及粵文化)

6217805:粵文化學術交流群(只適合高級會員作學術討論)

72726224:粵音堂——粵協華東區(主招江浙滬地區會員,亦歡迎其他人加入)

50039087:粵噏phone高(粵語吹水及發洩區,注意,本群憤青雲集,有令人不安之言論,喜清靜者慎入)

根據需要,加入一個合適群組,請勿同時入多群。入羣後規矩:
1.請理性討論,互相謾駡攻擊及發佈任何政治敏感內容者將被驅逐出群(最後決定權屬所有管理員)
2.賣廣告或發垃圾信息者即踢出羣。
3.入羣後三天內不發言者踢出羣。
4.半年內不發言者踢出羣。

此外,本會正籌集經費擴大規模,希望你會貢獻你嘅一分力量啦:

點滴愛心成珠江,粵語協會需要你嘅支持

Re:[公告]關於申請入“粵文化自由講”QQ群嘅規定

弘扬我大粤文化,人人出一分力。

我想加入,如何加入呢?

我也要加入!!

我想加入~发了消息了,可以没反应呢 em1: em1:

我新来滴朋友拉 就是想学粤语。。不小心近来的 lz的文章。。大约没看明白 em16: 请问我可以加入么?

我新来滴朋友拉 就是想学粤语。。不小心近来的 lz的文章。。大约没看明白 em16: 请问我可以加入么?
我要加入
我也想加入
我想加入.正在研究语音学
申請了,點解未通過?
我要求加入。等下发信息。

我要加入~but我仲係個學生嗄...冇銀行卡啊....可能無法捐贈咗......仲能通過否....?

申請入群註明"愛粵者"並提供論壇ID就可以喇。申請入I群啦。

发左申请拉。。

希望快D通过拉~

[em02]

粤语是目前最有实力的方言!其他方言渐渐流失,保护粤文化是每个广东人的义务!

全力支持。

其實「群」字唔一定要按傳統寫成「羣」,因為呢隻字橫劃實在太多,打竪堆埋一齊會黑媽媽噉唔係幾好睇。

港台(臺)都用「群」多啲啦。

我也想加入
大家好