QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 13015|回復: 34

平时睇电视你最多睇边个台?

希望大家踊跃投票,并讲出你钟意某个台嘅理由啦。 因为投票项最多只可以有10项,所以有啲选项要合并,有啲台唔可以列出,请见谅啦。

Re:平时睇电视你最多睇边个台?

睇明珠,國際係為啲荷里活電影同埋學習英語. 睇本港,翡翠就肯定嘅喇. 睇鳳凰係覺得啲新聞播得如實,立場公正,而且我都係比較關注台海形勢咖.亦方便瞭解出邊嘅世界. 睇廣東體育就係為咗體育,不過廣東體育同埋cctv5都有睇嘅,佢哋各有特點. tvs係本地台喇,梗係睇咖! 珠江台我都鍾意睇,不過而家嗰嶺南台就麻麻哋喇,一年冇睇過幾次. 廣州台喺屋企收唔到,喺學校冇得睇喇.不過之前睇過廣州台嘅一個類似與<曾sir廿八騷>嘅節目,覺得唔錯. 中央台除咗5,6套外,其他好少睇,都係覺得缺乏新聞嘅民主,有失公平. 其他啲台,覺得好次啊em3:

珠江臺好過廣州臺。 翡翠臺啲戲吸引啲。

discovery 同 國家地理頻道 最多 其次 香港有線電視 嘅 新聞台、電影台.... 再有 翡翠台 同 珠江台

除咗食饭时会睇下新闻,基本已经戒咗电视

em9:我好少睇电视噃。。。比较多既系睇明珠台,凤凰台罗,睇完新闻就睇论坛罗。。。不过成日有人同我争睇连续剧。。。。我咪让距地罗。。无计,我好人。。呵呵

tvb就首选啦,间中亦都会关注一下珠江台.

tvb同南方4台喽

咁多個人投票,都冇人揀廣州臺,哈哈~~

没电视睇,如果卑我选,就翡翠台和凤凰台。

梗系翡翠台喇,讀書果時好中意,因為好多動畫片,但依家個台好悶囉,好似依家8點果出,好心佢就飛返落10做,鬼有人睇果出咩,悶到蕉甘,一個中年男人甘多美女圍繞,有d唔平衡,並唔系個個女的都中意有才華的人. 明珠台系第二經常睇,因為我想學多d英文啊,而且都好多特別的戲喇,依家有得睇<在世界中心呼喚愛>添,正啊!!! em19:

无人睇g4啊?

钟意tvb同珠江台多啲。

没中央10噶,我几中意呢个台,可以了解好多与科技文化有关的资料。

无乜人支持广体`~

我選擇嘅順序: 翡翠 珠江 本港 廣東體育 鳳凰 跟住就係南方臺 廣州臺講真嘅冇乜好睇 除咗陳楊老師嘅(新聞日日睇)由于以前聽開《心靈地圖》

而家基本唔睇咯,都系新闻多咯,新闻就睇TVB同广州台咯,其他节目都没咩好电视睇,转为睇美国连续剧多,例如《Prison Break》《CSI》个D咯,如果有Discovery就好了,呵呵

PS:中央台坚决唔睇,我屌死佢好似上政治课咁,闷啊。全部新闻啊节目都为GCD服务。不过系中国讲民主又真系没咩用,太多人文化水平低,容易畀人煽动做傻事了、

[此帖子已經被作者於2006-11-23 2:22:31編輯過]
首選TVB,最來就本地粵語台,鳳凰 本港 ,除非廣體冇再睇CCTV-5,其它基本唔睇~?
TVB系首先。有时睇下明珠台,有时睇下珠江台。至于其他台一律少睇
TVS ,廣東體育,TVB,其它咯,唔掂