QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4118|回復: 6

[視像] [經典回憶] 1989年 - 羊城賀歲萬家歡十週年慶典 (開場片段)

有冇完整嘅成個晚會視頻啊?20年前嘅卡士比起琴晚嗰個大得多,TVB都係出盡所有主持精英,不過細細望落,有成5、6個主持而家已經唔喺度。

一開始重見到鬍須佬劉天賜,嗰陣佢重喺無綫搵食。

唉,TVB我已經越嚟越唔睇好佢,我覺得佢已經開始衰落嘞,應該話,整個粵語文化嘅發展,唔可以再靠香港咖嘞,靠唔住喇,係時候廣東接受咖嘞。
我钟意广东式的小品,正
TVB家阵连稍为粗俗D的话都听吾倒,正扑街,收皮啦。
[經典回憶] 1989年 - 羊城賀歲萬家歡十週年慶典 (李寧同梅艷芳合唱)

[經典回憶] 1989年 - 羊城賀歲萬家歡十週年慶典 (龍騰虎躍添萬福)

1989羊城賀歲萬家歡 (PART1) Show Opening 有 陳百強

1989羊城賀歲萬家歡 (PART2) 陳百強 - 感情到老

1989羊城賀歲萬家歡 (PART3) 陳百強 - 從今以後