QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10646|回復: 29

《笑话百出》,《万花筒》

细嗰阵时钟意睇珠江台嘅节目,例如《笑话百出》,同埋嗰《万花筒》。 而家真係番转头去睇睇,重温细阵时快乐,但係搵咗好耐,一无所获。 唔知有冇朋友收藏呢啲嘢嘅,有嘅话请上传过来同大家一齐欣赏喇! em6:

Re:《笑话百出》,《万花筒》

2?? 聽講highyun拍過《万花筒》嫁喎... 我都好想睇下當年個d片段呀!

highyun。你係咪拍過《萬花筒》啊

唔係啩?highyun做過啲噉嘅嘢咩?

highyun喺系佛山粤剧团大院住咖,万花筒主要取景点就响嗰处,highyun参演过唔出奇。

呢出电视剧当时真系好轰动架,我哋屋企晚晚都追。最好玩嘅地方就系睇住啲拍摄过程,而且所有演员都系识得嘅,所以喺电视睇返,真系好有亲切感架。 我记得我屋企人、邻居,同埋我身边啲同学朋友仔,好多都上过去客串啦。当时好似都系一出镜就畀十蚊,不过就算你有三句对白又系得十蚊,啲主角都系五十蚊一集架咋。 可惜呢套经典戏冇出vcd,如果唔系我一定收藏 em8:

h管,你话我知你扮过咩角色?我帮你揾返个片断出来。

以前我都住喺《万花筒》呢出剧集嘅主景点“万花巷”附近,经常见到拍摄嘅过程。我都好喜欢呢部剧集,几乎每一集都追咖,而且当时仲经常可以碰见胡科长、娇妈、阿昌、昌嫂、王医生、雄仔、大娇、水鱼昆、口水坚。。。。。等等一班剧中主要人物,好开心啊。

顺德水蛇粥在2005-08-22 19:57:08說道:[br]h管,你话我知你扮过咩角色?我帮你揾返个片断出来。
你有万花筒嘅视频咩?

samkong在2005-08-22 21:48:14說道:[br]以前我都住喺《万花筒》呢出剧集嘅主景点“万花巷”附近,经常见到拍摄嘅过程。我都好喜欢呢部剧集,几乎每一集都追咖,而且当时仲经常可以碰见胡科长、娇妈、阿昌、昌嫂、王医生、雄仔、大娇、水鱼昆、口水坚。。。。。等等一班剧中主要人物,好开心啊。
时过境迁,不知不觉已经18年,当时嘅演员有啲已经离开咗我哋,有啲而家改咗行,有啲成为咗更出名嘅明星。例如当年嘅雄仔,就系而家出“本地媳妇外来工”入面嘅搞笑主角康祈宗。

对,h

highyun在2005-08-22 23:24:26說道:[br][quote]samkong在2005-08-22 21:48:14說道:[br]以前我都住喺《万花筒》呢出剧集嘅主景点“万花巷”附近,经常见到拍摄嘅过程。我都好喜欢呢部剧集,几乎每一集都追咖,而且当时仲经常可以碰见胡科长、娇妈、阿昌、昌嫂、王医生、雄仔、大娇、水鱼昆、口水坚。。。。。等等一班剧中主要人物,好开心啊。
时过境迁,不知不觉已经18年,当时嘅演员有啲已经离开咗我哋,有啲而家改咗行,有啲成为咗更出名嘅明星。例如当年嘅雄仔,就系而家出“本地媳妇外来工”入面嘅搞笑主角康祈宗。[/quote] 嗰個康祈宗,我有啲印象. 嘩,咁快啊,唔覺意18年飛咁過去咗,咁當時我只不過3,4歲喎! 哎,時光飛馳啊!

大娇生得好靓咖,而家响边处?

胡科长、大娇,以及当年嘅导演黄首一都已经过身。

highyun在2005-08-23 18:33:12說道:[br]胡科长、大娇,以及当年嘅导演黄首一都已经过身。
震惊!!唔敢相信!唉................大娇最多咪40岁到?

有人有《万花筒》呀?系边有得买嘎?

vhs就有。

有無人整啲片段上黎睇下呀?

传上来?等冇人闹我再倾啦

你都幾鍾意吊高黎賣... em8: