QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10359|回復: 8

討論區自行設置風格方法

有網友提到要求討論區可以個人自行設置風格,其實一直就有呢個功能。喺度再說明一下設置方法:

首先進入「控制面板」,然後點選「編輯個人資料」項,界面如下:

跟住點做,都唔使我再講啦。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

默認風格問題

粵語協會幾年嚟慣用嘅風格都大致係原先嗰個,兼夾set定人性化嘅界面(譬如字體、圖標等),老用戶都睇慣睇熟,新用戶又會覺得同大陸一般論壇風格唔同。所以唔使改變默認風格為藍色,等鍾意用藍色風格嘅用家自選好過。
居然冇绿色
唔知搞乜,我嘅版面风格成日变嚟变去,我都冇搞佢。

原帖由 不关云和月 於 2008-10-4 19:27 發表 唔知搞乜,我嘅版面风格成日变嚟变去,我都冇搞佢。

佢搞你!

内容不错,很实用的东西,支持一下楼主,多多关照了

顶了~~

Signature----------------------------------------------------------------------------
We are what we repeatedly do. Excellence, therefore, is not an act, but a habit ugg boots ugg cardy ugg Tall ugg short UGG Bailey Button