QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5316|回復: 18

投诉「外外星人」捣乱

「外外星人」呢个ID屡次喺本人未发完嘅帖里面噏三噏四,阻住本人发帖之余,重影响埋其他人阅读嘅连贯性,更加系浪费咗论坛嘅资源。

「外外星人」呢个ID噉做系破坏论坛嘅安定团结,影响网络社区嘅繁荣昌盛,而且系明知故犯,情节严重!

要求对此ID作出处理,小惩大戒,以儆效尤!

唔好谂住而家有啲帖被人删咗就当冇件事,我全部有晒证据!

边个规定唔畀人跟帖咖?

你以为自己真系熊猫咩?

楼主,你个ID系咪想申请处理啊?我都未同你计数!

首先,身为粤协会员,唔推广粤语文化,曾身为版主,未做到先正己后正人;

——讲住咁多先,你想我讲嘅,陆续有来惊!

啱啱畀人清理完一大轮,而家又喺处捣乱嘞:

http://bbs.cantonese.asia/viewthread.php?tid=12495&extra=page%3D1

你即系慌死冇人知你啲嘢啫!系咪要讲晒出嚟你先安乐?

记住,臭屎密冚,好过扬到通街臭。

希望楼主自己先检讨一下自己嘅发帖行为。

我见识过楼主嘅发帖英姿,佢好钟意将一张贴分开好几份嚟到发,先发第一份,然后一份一份噉样以「回帖」嘅方式继续发。试问,人哋鬼知道你究竟发完未咖?

人人见到一张帖,都有发表自己见解进行回帖嘅权利。

系楼主嘅独特发帖行为,导致自己嘅帖会因为他人行使正当回帖权利时被人打断。所以责任并唔喺人哋道,人哋只系按正论坛正常发帖规则,正当行使自己嘅权利嗟。反而系楼主自己唔按照正常方式,将一张帖一次过发出,而系要采用呢种独特嘅发帖方式,重希望要他人自动放弃行使回帖权利,以满足自己嘅独特行为。试问,噉样岂不是间接侵犯咗他人权利?就好似红灯时候你偏要过马路,畀车撞到责任肯定喺你身上,与车无关。

所以,我认为,责任不在「外外星人」身上。

此外,我认为,我哋有必要保留对楼主呢种间接侵犯他人回帖空间嘅发帖方式进行追究嘅权利。

最后,我希望楼主解释一下楼主点解要用呢种独特嘅发帖方式。我知道,发新帖2分,发回帖1分。一张帖如果一次过发只系得2分,但系..........

羊城惜花人话过佢啦,畀佢闹到风冚。故此,我都要投诉管理员助长咗呢种嚣张气焰。

...星爺都係捧場啫,&人哋都唔知你發完未個噃..

唔想人睇

人哋嘅意思即系话:凡「乜春」发嘅帖,一律唔睇唔复!

原帖由 外外星人 於 2008-9-23 19:08 發表 人哋嘅意思即系话:凡「乜春」发嘅帖,一律唔睇唔复!

下........................??乜啊...????????乜你講啲嘢咁玄嘅?咁發嚟做乜啊??

原帖由 思覺失調 於 2008-9-23 19:26 發表   下........................??乜啊...????????乜你講啲嘢咁玄嘅?咁發嚟做乜啊??

你问我,我问边个?

家和万事兴

怀念以前的卢总

好怀念以前的卢总,同我地并肩作战在大洋金羊。

自从东莞佬瘟散大兄发瘟后,卢总竟然企在瘟散大兄的立场来插我,令我很伤。我今年上半年,在粤协发过些文,佢起势咁插我,我都无同佢嘈。

今年八月头,大洋某匿名傻唠,注册一个「忽然想起卢总」的马甲,想砌卢总,我立即用匿名发相,搞坏他的贴。

观点与角度嘅问题啫,何必反目,而且我都冇发觉大兄有乜唔妥噃。

各位私人恩怨唔好帶到嚟粵語協會討論區,破壞呢度氣氛。

否則,無論任何人都刪帖兼封發帖權限。

封边个都冇所谓,若果唔处理洗版行为,递日呢种独特嘅发帖方式个个仿效,迟早都系赶客啫!
原帖由 外外星人 於 2008-9-23 23:36 發表 封边个都冇所谓,若果唔处理洗版行为,递日呢种独特嘅发帖方式个个仿效,迟早都系赶客啫!

腦腫嘅風格确係幾獨特