QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2517|回復: 8

[感情人生] 釣魚臺,係中國咖!

呢句話係王子華講嘅。

亦都唔好話我畀XXX洗咗腦!我只係出於一個中國人嘅情緒用粵語表達出一句發自内心嘅簡單説話嗟!用粵語嚟到表達呢句話時更加有氣勢,可以更好噉樣表達我嘅愛國情緒,XXX從來唔代表國家,國家比佢偉大得多~~~
我更加唔係糞青,愛國從來唔係糞青嘅專利。
问题系中国都唔去争取,无言以对。

釣魚臺不嬲都係中國架喇

你唔見 中華民-------------族啲人成日去上島插旗宣示主權咩?

又唔知樓主知唔知...

20086月,胡錦濤與日本簽訂了《中日共同開發東海油田條約》,使日本獲得了比一直夢寐以求的中間線還要更大的領海利益,這一舉措使得包括釣魚島在內的大片海域和島嶼劃進日本領海。

原帖由 思覺失調 於 2008-8-12 23:39 發表

20086月,胡錦濤與日本簽訂了《中日共同開發東海油田條約》,使日本獲得了比一直夢寐以求的中間線還要更大的領海利益,這一舉措使得包括釣魚島在內的大片海域和島嶼劃進日本領海。

又真系唔知喔,麻烦你详细说明说明,最好附图说明!!

soli...

自己去查下....

不過呢...若然你喺某個特定範圍之內查呢,答案都係特定嘅.

馬總統 曾經講過為咗釣魚島 不惜一戰。。。。對岸捍衛中華領土完整嘅態度比天朝官員 積極得多
原帖由 思覺失調 於 2008-8-12 23:44 發表 soli...   自己去查下....     不過呢...若然你喺某個特定範圍之內查呢,答案都係特定嘅.    

所以恕我無能爲力嘞,為咗證明你嘅講法,你可唔可以介紹一下呢?
大佬,你又話唔好踩雷?
原帖由 思覺失調 於 2008-8-12 23:59 發表 大佬,你又話唔好踩雷?

你可以发邮件畀我咖嘛!!
myblog_email@163.com
最好附上图以及必要说明