QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3780|回復: 11

請刪貼時注意公平!

既然「殺人王」想要關閉我嘅帖,噉就請將所有我同中二仔嘅討論内容刪除。否則搞到我好似「無話可説」一樣,豈不是唔公平?

老實講我十分反感粵語協會内部嗰種對會員發帖嘅過分干涉,我哋討論又冇危害他人危害本會危害國家安全?單憑版主一句「離題」竟可刪貼,噉重有自由可言?噉同古代社會嘅「莫須有」罪名有何分別?

所以我希望殺人王將所有討論貼刪除(27樓開始)再行關閉此貼,以示對所有會員嘅公正!否則請重新開放該貼。要知道,「中二仔」乃資深會員,關閉該貼導致我無法與之辯論,令人懷疑其中内幕啊!!

首先,我冇删帖,我係鎖帖。

我鎖帖嘅原因係帖子離題嚴重,至於你地嘅辯論我無權干涉,亦都唔會干涉,所以你地嘅帖我係唔會删,你有意見嘅,可以搵D高層同你删。

但係作為版主,我有權鎖帖。

至於此帖,你又發錯地方,我會轉去意見區。

既然無權干涉,你又點解要鎖貼?而且重鎖得畀中二仔作最後發言,而我就毫無發言機會,「死都唔畀出聲」。你噉樣唔係干涉我哋討論嘅公平性咩?間接造成咗你嘅裁判地位咩?

點解要由你嚟做裁判判斷有冇離題,噉樣唔係干涉咩?你因爲有權就鎖貼,豈不是濫施淫威,任意干涉他人討論咩?

如果會員可以任意離題討論,我也會來一個任意鎖帖。

原帖由 殺人王 於 2008-6-25 15:26 發表 如果會員可以任意離題討論,我也會來一個任意鎖帖。

離題唔離題任由你定咖啦。

見到某張貼比較「熱」就走入去睇睇,見到人哋喺道熱烈討論中,一時「慶」起,想做返下裁判員,於是居高臨下一個「離題」,就嚟個「鎖貼」,以滿足自己喺其它時候無法得到滿足嘅權利慾。由此造成嘅後果就係,會員發帖空受到嚴重干涉,自由受到極大限制,版主意志可以任意強加于他人之上。會員嘅空閒保障受大極大威脅!呢一點,就算係喺百度普通話吧同北人白熱化「吵架」時亦未曾遇到過!

當然,我相信絕大部分粵協吧主嘅素質都係過硬嘅,知道干涉嘅尺度嘅,知道保障會員嘅自由度嘅。

只有極少極少人會任意干涉,唔知「保障」二字嘅嗟!

只要離題過份,必鎖

原帖由 殺人王 於 2008-6-25 17:21 發表 只要離題過份,必鎖

離題過分與否完全由你定,典型嘅「長官意志」,重官僚過CCP政府!任意干涉毫無解釋,完全唔使知會之前亦冇任何嘅提醒或者警告,行爲之粗暴手法之惡劣真係比CCP政府有過之而無不及!

見到某張貼比較「熱」就走入去睇睇,見到人哋喺道熱烈討論中,一時「慶」起,想做返下裁判員,於是居高臨下一個「離題」,就嚟個「鎖貼」,以滿足自己喺其它時候無法得到滿足嘅權利慾。由此造成嘅後果就係,會員發帖空受到嚴重干涉,自由受到極大限制,版主意志可以任意強加于他人之上。會員嘅空閒保障受大極大威脅!呢一點,就算係喺百度普通話吧同北人白熱化「吵架」時亦未曾遇到過!

當然,我相信絕大部分粵協吧主嘅素質都係過硬嘅,知道干涉嘅尺度嘅,知道保障會員嘅自由度嘅。

只有極少極少人會任意干涉,唔知「保障」二字嘅嗟!

離唔離題唔係由我定,但係如果你覺得上之嘅帖有離題嘅話可以同高層講,叫佢再開。

我只不過係呢度嘅版主,我唔會保障你上網嘅自由,又或者干涉你嘅討論。你覺得你嘅帖冇離題可以叫高層重開,我冇意見。反正呢係嘅權利,但係如果帖子離題喺我嘅版我亦唔唔手軟。

嗌嚟嗌去冇結果,呢張帖都要聽鎖。
原帖由 殺人王 於 2008-6-25 17:29 發表

離唔離題唔係由我定,但係如果你覺得上之嘅帖有離題嘅話可以同高層講,叫佢再開。

我只不過係呢度嘅版主,我唔會保障你上網嘅自由,又或者干涉你嘅討論。你覺得你嘅帖冇離題可以叫高層重開,我冇意見。反正呢係嘅權利,但係如果帖子離題喺我嘅版我亦唔唔手軟。

但係你更無權侵犯我發帖嘅自由,你鎖貼已經干涉咗討論。既然離唔離題唔係由我定,噉你又爲何以離題嘅理由鎖我嘅帖?

你叫我同高層講,就等同于喺道話:「我有高層撐,你唔妥我有本事向上面投訴。」十足嘅官僚傲慢。

單綫管理之下任何一級嘅管理者都可以喺佢管理範圍内只手遮天,你叫我向高層投訴之際就係搵高層作擋箭牌,就算去到高層,凴你版主嘅地位要求「維持原判」又有何難?中國法院又有幾個上級法院會接受上訴?

我將呢張貼發出嚟,就係希望畀所有人睇到。

我只係重申:

離題過分與否完全由你定,典型嘅「長官意志」,重官僚過CCP政府!任意干涉毫無解釋,完全唔使知會,之前亦冇任何嘅提醒或者警告,行爲之粗暴手法之惡劣真係比CCP政府有過之而無不及!

本貼最後發言:

樓下話我無心解決問題,只係想引起矛盾。我一定要解釋下。請各位睇睇我一樓嘅發言,好明顯我係想解決問題嘅,因爲我重點係提出將所有討論貼刪除(27樓開始)嘅訴求,並唔係鬧人,更冇話引起矛盾。但係「殺人王」喺第二樓嘅態度相當「官僚傲慢」,令人睇唔到有任何接受意見嘅可能,所以我先喺第三樓發表自己嘅不滿。由此,係「殺人王」拒絕接受我嘅意見且傲慢在先,絕非我一開始就想「挑起矛盾」。

嚴禁發佈廣告信息、煽動言論、流言及惡意洗版。嚴禁濫發無實質內容之主題及回帖(閒情吹水坊除外)。若有違反,管理員或版主有權直接刪帖,並根據情節對發帖者作相應處罰

http://bbs.cantonese.asia/viewthread.php?tid=10616&extra=page%3D1

版主有權管理所轄版嘅所有文帖,有權刪帖,鎖帖。

為免繼續無意義嘅爭拗影響其他會員心情,本帖關閉。