海幢闲人 發表於 2007-8-14 07:44:26

[原創] < 清平乐 > 题 广 州

<P><STRONG>&nbsp;&nbsp;<br><br></STRONG><STRONG><FONT size=4>荔湾越秀,晓港流花诱。闲试云山新菊酒,嬉水金钟百亩。<br><br>落霞镇海楼西,六榕旧匾谁题?分付珠江印石,细镌千载虹霓。</FONT><br></STRONG></P>
<P>(070813临屏)<STRONG> <br><br></P></STRONG>
[此帖子已經被作者於2007-8-15 0:01:22編輯過]

卢总 發表於 2007-8-14 16:49:15

虽然系重复咗,但我亦为你“临屏”再振臂高呼!

海幢闲人 發表於 2007-8-15 08:07:51

<DIV class=quote><B>以下是引用<I>卢总</I>在2007-8-14 8:49:15的發言:</B><BR>虽然系重复咗,但我亦为你“临屏”再振臂高呼!</DIV>
<P>
<P>多谢卢总振臂高呼!问好挡魁!我都想入闻煮档。点条路行下。</P>
<P>谢卢总指教,点出拙作嘅重复之处。多谢!</P>

余OK 發表於 2007-8-15 08:16:31

支持原創。

海幢闲人 發表於 2007-8-15 08:22:34

<DIV class=quote><B>以下是引用<I>余OK</I>在2007-8-15 0:16:31的發言:</B><BR>  支持原創。</DIV>
<P></P>多谢余超版。可唔可以又入闻煮档,又入贡禾档?因为二档都有得食!掂!!!!!

卢总 發表於 2007-8-15 08:29:22

入闻煮档好易,入“用户控制面板”修改你嘅“基本资料”就可以嘞。

卢总 發表於 2007-8-15 08:31:26

<DIV class=quote><B>以下是引用<I>海幢闲人</I>在2007-8-15 0:22:34的發言:</B><BR><BR>
<P></P>多谢余超版。可唔可以又入闻煮档,又入贡禾档?因为二档都有得食!掂!!!!!</DIV>
<P>“禾”系生嘅,连谷粒都未脱,甚至连成熟都未达到,点食?</P>

海幢闲人 發表於 2007-8-15 08:42:08

<DIV class=quote><B>以下是引用<I>卢总</I>在2007-8-15 0:31:26的發言:</B><BR><BR>
<P>“禾”系生嘅,连谷粒都未脱,甚至连成熟都未达到,点食?</P></DIV>
<P>
<P>喂,大佬,贡禾噃,你话嘢少呀!上贡嘅禾0黎噃。丝苗都咁尻贵,何况贡禾?我爱贡禾!!!</P>
<P>(比唔比写语气助词?)</P>

卢总 發表於 2007-8-15 09:35:53

<P>贡者,意味住帝制嘅复辟--玩历史倒退呀?</P>
<P>不过,无论系贡禾又好,丝苗又好,通通都要“煮”过先食得!</P>

一索 發表於 2007-8-15 16:55:26

<P>你几时得闲煮卑我食先</P>

卢总 發表於 2007-8-15 21:26:33

<DIV class=quote><B>以下是引用<I>一索</I>在2007-8-15 8:55:26的發言:</B><BR>
<P>你几时得闲煮卑我食先</P></DIV>
<P>你入咗“闻煮档”先讲啦!</P>
頁: [1]
查看完整版本: [原創] < 清平乐 > 题 广 州