monfan 發表於 2007-2-8 22:28:10

[轉貼]《唱好广州2》最新单曲试听《行花街》而家啱听

<p><span><font size="4">行花街<br/><br/>词、曲、编:黄毅成<br/><br/>看看那春花开放,<br/>行行今年有好景。<br/>最紧要大家高兴,<br/>揾银一起打拼。<br/><br/>再看那天空开朗,<br/>事事今年最岩倾。<br/>最紧要大家高兴,<br/>擦到部新车擸擸拎。 <br/>金桔入你黄金屋,收钱收到好心足。<br/>菊花贺你长命百岁健康享清福。<br/><br/>行花街咯喂,你今年梗上位。<br/>行花街咯喂,你今年冇闭翳。<br/>行花街咯喂,你科科考最威。<br/>行花街咯喂,你开心足一世。<br/>行花街咯喂,娶得一美妻。<br/>行花街咯喂,你先生变新贵。<br/>行花街咯喂,今年生番个仔。</font></span></p><p>http://www.musicanton.com/mp3/xhj11.mp3</p>

samkong 發表於 2007-2-8 23:08:32

呢首原创作品真係好掂啵,食住道势,喺农历新年前夕出街,听落好有南粤地区庆新春个FEEL,粤味十足!GOOD!睇嚟我哋都应该不甘落后,要加快步伐,策划一张曲与词均为原创嘅粤味专辑作品先得。

highyun 發表於 2007-2-9 05:28:38

話時話,而家廣東嘅春節正畀越嚟越多嘅北歌充斥,我哋都係時候創作返啲粵語賀年歌喇。

snowking 發表於 2008-6-2 00:46:43

系啰~!以前细个时个D贺年歌不知几好听啊~!家下就弊家伙啦!~出亲街都系D瓜话~!
頁: [1]
查看完整版本: [轉貼]《唱好广州2》最新单曲试听《行花街》而家啱听