samkong 發表於 2006-12-10 09:56:50

<p>通篇阅毕霑叔呢篇如此经典嘅博士论文,发觉佢对香港粤语流行音乐确实有住好精辟、好独到、好深刻、好权威嘅见解!</p><p>小弟极之认同楼上嘅建议,呢篇咁精彩嘅论文,绝对係精品中之精品,应该对阅读嘅权限设置一啲限制。同时,非常感谢楼主嘅整理与分享,辛苦晒兄台!</p>
[此帖子已經被作者於2006-12-14 18:46:17編輯過]

UngooChan 發表於 2006-12-10 02:32:34

黃霑博士學位論文(連載)——第 六 章 《 結 論 》及《附錄》

<P>好頭好尾,貼埋論文嘅結論同附錄。以後我有咩感想,都將會喺度補充。</P>
<P>**** Hidden Message *****</P>
<P>copyright:本論文一切版權原作者及其取得學位之大學</P>

Wai 發表於 2006-12-10 02:54:23

<p>霑叔真係好學。而家嘅樂壇重有幾個好似佢咁有毅力呢?</p>

余OK 發表於 2006-12-10 03:41:35

其實設置發帖數達到一定量先睇到好過要回覆啦,啲人為咗睇到回帖都好求祈,呢啲咁珍貴嘅資料係要畀眞正浮耐咗粵協嘅資深會員睇嘅。

王明 發表於 2006-12-12 08:45:46

精彩!要看看!

oroonoko 發表於 2006-12-14 20:50:30

抱住好学嘅心态,拜读吓先~

久仰沾叔

GFang 發表於 2006-12-17 05:08:47

睇下先

toneliang 發表於 2006-12-22 18:39:03

哈哈,在别的地方看过,原来这里才是正宗!

toneliang 發表於 2006-12-22 18:40:33

别处转载的时候有些缺失,好想在这里寻找到真本.

ashes1982 發表於 2006-12-28 06:04:15

<strong><font color="#ff0000">回覆</font></strong>

士多啤梨 發表於 2007-1-4 06:38:47

睇下

peterluk 發表於 2007-1-27 05:29:12

繼續觀看..................

davidoklai 發表於 2007-2-10 05:11:46

看看

davidoklai 發表於 2007-2-10 05:12:17

晕啊。。。回复左仲要成100分先有得睇。。。。

coolsoon 發表於 2007-2-14 18:08:54

已经找了好久了

hkbell2003 發表於 2007-2-22 04:36:06

<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 12pt;"><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 新細明體; mso-bidi-font-size: 11.5pt; mso-bidi-font-family: Tahoma;">我不能不頂多幾次!!!!這次分享真的不錯不錯!我真的</span><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 新細明體; mso-bidi-font-size: 8.5pt; mso-bidi-font-family: Tahoma;">喜歡極了</span><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 新細明體; mso-bidi-font-size: 11.5pt; mso-bidi-font-family: Tahoma;">!!<span lang="EN-US"><p></p></span></span></p>

samkong 發表於 2007-2-27 06:50:30

呢篇转帖文章,我亦都反复睇咗好几次,确实係精品一篇,值得推荐,再顶一下。

coolsoon 發表於 2007-3-2 18:18:59

真是好贴!

coolsoon 發表於 2007-3-2 18:43:56

<p>好想加快看一下</p>

onnor 發表於 2007-3-3 19:43:18

睇睇先~~
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 黃霑博士學位論文(連載)——第 六 章 《 結 論 》及《附錄》