xiss 發表於 2010-11-11 17:27:22

本人正式就惡毒言論攻擊向「外外星人」道歉

今年初,本人因為與粵協論壇元老「外外星人」就某話題意見不合,產生爭吵。

爭吵過程中,我未能有效控制自己情緒,不但用各種惡毒言辭對「外外星人」進行漫駡及人身攻擊,更肆無忌憚地殃及到「外外星人」嘅家人,對其進行侮辱乃至詛咒。更令人憤怒嘅係,當時正逢新年,中國人事事講「意頭」,但我居然喺呢個時候對外外星人及其家人進行如此咒駡,對外外星人造成咗極大嘅精神騷擾。

為此,本人在此鄭重地向外外星人本人及其家人作出誠摯道歉,對於之前本人嘅不當言論所造成嘅騷擾,本人深感內疚。

同時,因為本人不當言論對論壇秩序造成嘅不良影響,本人亦在此向論壇管理有關方面及其他受到波及嘅會員作出道歉。

懇請受影響嘅各位接納。

希望以後論壇各會員以此事為鑒,和洽共處,共同為粵協營造良好嘅討論氛圍。

謝謝。

Xiss
2010年11月11日

夏蟲 發表於 2010-11-13 18:36:57

知錯能改,善莫大焉。

zephyrwwong 發表於 2010-11-14 22:17:31

意见不合米唔出声咯,学句广州话话斋:话不投机,半句多……可必下下都请埋人地屋企人出嚟呢~~

白粥炸两 發表於 2011-3-18 06:10:22

睇得出楼主系个写检讨的高手,莫非工多艺熟?
;P

寶寶 發表於 2011-4-14 23:34:28

意见不合米唔出声咯,学句广州话话斋:话不投机,半句多……可必下下都请埋人地屋企人出嚟呢~~ ...
zephyrwwong 發表於 2010-11-14 22:17 http://bbs.cantonese.asia/images/common/back.gif

中文俗語嚟嘅。。。唔係廣州話獨有。。。

xiss 發表於 2011-9-30 12:22:07

回覆 4# 白粥炸两

「磚拍」,你何須用馬甲發言呢?:lol
頁: [1]
查看完整版本: 本人正式就惡毒言論攻擊向「外外星人」道歉