丹尼王子@HK 發表於 2010-8-27 23:54:55

菲劣賓正苦網站被中国黑客黑咗!!!

http://bulacan.gov.ph/youhao.htm

首次讚揚中国黒客!!!:victory: :victory: :victory:

xiss 發表於 2010-8-28 00:06:08

果真如此:

xiss 發表於 2010-8-28 01:08:25

有時候,有好多時候,不可否認嘅一樣嘢:同一種族,同悲憤

呢件事發生至今,英國政府冇任何反應

ren1981 發表於 2010-8-28 09:49:00

菲人識唔識睇簡體字呢……

我爱乌龙茶 發表於 2010-8-28 09:59:23

菲人識唔識睇簡體字呢……
乜哥记以为菲律宾仲有人咩?我以为净係得啲生番咋!

penkyamp 發表於 2010-8-28 13:20:56

對 北方憤青重系要警惕,唔好同佢哋保持太近距離。
呢啲人機械性咁對我哋講「民族感情」,「種族感情」,系有佢哋嘅利益嘅。唔一定系對我哋粵人利益有好處。

菲國同印尼國一樣,對華人,粵人嘅生命有一種冷漠。呢啲國家算唔上仇華,仇港,仇粵嘅法西斯。 但係粵人要 作為粵人憤怒。即使你有粵華認同,亦要為香港華人憤怒。唔好認為我哋因為咁,就可以同 大陸 憤青 同仇敵愾。

大陸憤青 機械性咁 同我哋粵人,香港華人 稱兄道弟,我倒系有啲警惕,覺得佢哋憤青嘅價值觀,系對我嘅自由主義價值觀嘅一種 侮辱。 我寧願無佢哋啲咁嘅兄弟。、

另外,菲律賓政府網站被 大陸憤青呢班無腦狗頭 黑咗,系菲律賓政府 抵死。 佢哋兩個真系值得狗咬狗。

菲律賓政府用 國旗覆蓋罪犯嘅屍體,說明該政府本來就唔想 採用有效辦法 做低罪犯,說明佢哋根本就 無視香港人,華人,粵人嘅生命。

大陸憤青到處放國歌,憤文,呢個只不過系 佢哋到處「排糞」嗻。佢哋並無真正 撫慰死者家屬嘅心意。 唔好等呢班憤青 劫持咗 我哋對死者嘅哀悼。 唔好等 大陸憤青嘅 政治意圖 污染咗 我哋對死者嘅回憶。

penkyamp 發表於 2010-8-28 13:25:24

大陸憤青系一班到處排糞,污染 整個大中華圈價值觀 嘅 法西斯。 大陸憤青 永遠唔係 粵族人嘅朋友。 唔好同佢哋 在任何 事情上 合作。

使君子 發表於 2010-8-28 14:08:29

屌,黑人地一个地方省份,有Q用啊,黑埋人地中央政府网站啦笨实。

外外星人 發表於 2010-8-29 01:15:35

對 北方憤青重系要警惕,唔好同佢哋保持太近距離。
呢啲人機械性咁對我哋講「民族感情」,「種族感情」,系 ...
penkyamp 發表於 2010-8-28 13:20 http://bbs.cantonese.asia/images/common/back.gif

哥前哥後三分險...。好似話,猶太人同阿拉伯人兩千年前係兩兄弟,點知,猶太人就係畀佢嘅兄弟「豆」籮柚,搞到流浪咗兩千年,而家成咗世仇...

claracy 發表於 2010-8-29 03:53:30

回覆 3# xiss

但你要英国政府咩反应呢?用咩身份去反应呢?甘讲,西班牙政府都无反应啦!
我5知黑菲正苦网的黑客系北佬定粤人,就算系个北佬黑客做嘎,都5等于钟郭正虎为伊件事做左d咩野!我仲知到好多北佬对香港「搞大件事」好5妥,或者发表d好离谱嘎评论添,甘又系5系「同胞」落井下石呢?!

http://tieba.baidu.com/f?kz=870028264

penkyamp 發表於 2010-8-29 09:18:01

粵民族主義者: <span class="Apple-style-span" style="font-size: -webkit-xxx-large;"><b><font class="Apple-style-span" face="標楷體"><font class="Apple-style-span" color="#008000">唾棄一切種族主義者。 唾棄一切大陸法西斯憤青</font></font></b></span>。 呢兩類人,寧願佢哋 憎你哋,都好過被佢哋 拍膊頭。 <br>菲律賓人系 麻木不仁,豬頭咁蠢。 但係 大陸憤青 系 面皮超薄,充滿大國沙文主義,巴不得消滅台灣日本嘅法西斯主義者。&nbsp;&nbsp;佢哋比菲律賓人 腦殘 一百倍。 重有一粒充滿大糞嘅心靈。

penkyamp 發表於 2010-8-29 09:36:06

永遠記住這點:<br>1) 紅衛兵主義系一種 恐怖主義<br>2) 種族主義系一種恐怖主義 <br>3) 法西斯沙文主義系一種恐怖主義 <br><br>恐怖主義系 完全違反 自由主義理想嘅。 粵民族主義運動系 嚮往自由主義理想嘅運動。 因此,我哋在紅衛兵中無朋友,在種族主義者中無朋友,在法西斯沙文主義者中無朋友。<div><br></div><div><br></div><div><span class="Apple-style-span" style="border-collapse: collapse; line-height: 28px; "><b style="word-wrap: break-word; line-height: 1.8em; "><font class="Apple-style-span" style="word-wrap: break-word; line-height: 1.8em; "><span class="Apple-style-span" style="word-wrap: break-word; line-height: 1.8em; font-size: -webkit-xxx-large; "><font class="Apple-style-span" face="'Trebuchet MS'" style="word-wrap: break-word; line-height: 1.8em; "><a href="http://bbs.cantonese.asia/thread-26734-1-1.html" style="word-wrap: break-word; line-height: 1.8em; color: rgb(124, 110, 76); text-decoration: none; "><font class="Apple-style-span" color="#0000FF" style="word-wrap: break-word; line-height: normal; ">請點擊:「氬混期間我哋会用拼音继续倾偈 Ngâwànt keygän ngódèy wúi yònk Pênkyämp gâyjòk kënkgãy」</font></a></font></span></font></b></span></div>

xiss 發表於 2010-8-29 13:05:25

回覆xiss

但你要英国政府咩反应呢?用咩身份去反应呢?甘讲,西班牙政府都无反应啦!
我5知黑菲正 ...
claracy 發表於 2010-8-29 03:53 http://bbs.cantonese.asia/images/common/back.gif
普通話吧嗰班雜種,心理變態,逢粵必反,實質就係妒忌珠三角港澳等地區嘅富庶。嗰啲人一向臭名昭著,使麼理佢哋吖

xiss 發表於 2010-8-29 13:30:03

粵民族主義者: 唾棄一切種族主義者。 唾棄一切大陸法西斯憤青。 呢兩類人,寧願佢哋 憎你哋,都好過被佢哋 拍膊頭。
菲律賓人系 麻木不仁,豬頭咁蠢。 但係 大陸憤青 系 面皮超薄,充滿大國沙文主義,巴不得消滅台灣日本嘅法西斯主義者。佢哋比菲律賓人 腦殘 一百倍。 重有一粒充滿大糞嘅心靈。
penkyamp 發表於 2010-8-29 09:18 http://bbs.cantonese.asia/images/common/back.gif
最後一句精闢獨到,一針見血:lol

xiss 發表於 2010-8-29 14:00:42

個網站到今日依然被黑,而且被黑之後嘅效果變咗,變成噉:

主要係多咗下面呢一段文字聲明:
-DETECTION REPORT-

LEADING THE TOP HACKING SKILL,HACKER IS NOTHING IMPOSIBLE!!!

Hacker Union of China/Malaysia
----------------------------------------------------------------------------------------------------
--><<中華人民共和國萬歲>>
-->菲律賓布拉幹省人民政府
-->我來自偉大的中華人民共和國,你們應該對菲劫持人質事件作出道歉
-->你們在人質事件上的態度大大的錯誤
-->導致人質被殺就是你們政府的責任!
-->你們不把中國人當人!
-->菲律賓特警為啥沒訓練?
-->此站也被黑:santamariabulacan.gov.ph
-->By:Hack小龍 (來自:馬來西亞 華裔)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
-->Google Isalin ang
-->Pilipinas Bulacan Provincial People's Government
-->ako mula sa dakilang Republika ng Tsina
-->dapat mong humihingi ng paumanhin sa Philippine-prenda pagkuha insidente
-->ikaw ang saloobin ng prenda insidente lubhang error
-->humantong sa mga hostages ay pinatay o ang responsibilidad ng inyong pamahalaan!
-->Kapag kayo ay hindi sa Intsik!
-->Bakit walang mga espesyal na pagsasanay ng pulis sa Pilipinas?
-->By:dragons Hack (Mula: Malaysian-Intsik)

普君南拆遷居民 發表於 2010-8-29 14:46:05

以暴逆暴,憤青所為。
做埋呢啲唔等使嘅嘢重喺度得得敕敕,同阿Q有乜分別?

claracy 發表於 2010-8-29 16:50:58

以暴逆暴,憤青所為。
做埋呢啲唔等使嘅嘢重喺度得得敕敕,同阿Q有乜分別? ...
普君南拆遷居民 發表於 2010-8-29 14:46 http://bbs.cantonese.asia/images/common/back.gif

车,有时间米玩下咯,你物都5做,档件事无发生过,米仲阿Q。
菲总统5听人电话,够系d5等使嘎行为咯。连人地马拉华裔都体5过眼,你5中意阿,甘无办法咯。
頁: [1]
查看完整版本: 菲劣賓正苦網站被中国黑客黑咗!!!