外外星人 發表於 2010-6-29 20:03:05

原來英格蘭冇冤枉,個波冇過球門白界線

超囧圖片::o :D

mark 發表於 2010-6-29 21:25:03

敢都得?

华广 發表於 2010-6-30 01:44:05

德国的确比英格兰踢得好!
我相信就算上半场2比2最后都系德国赢!

外外星人 發表於 2010-6-30 01:55:01

德国的确比英格兰踢得好!
我相信就算上半场2比2最后都系德国赢!
华广 發表於 2010-6-30 01:44 http://bbs.cantonese.asia/images/common/back.gif

又唔係噉講嘅,比分係會影響成隊波嘅打法咖,若果唔係贏住波,德國冇入得咁順囉!第三、第四嗰兩粒啊

當然,英格蘭好似係冇德國打得咁好,下半場咁計;之佢哋上半場輸咗兩粒後,連入兩粒,好有殺氣呀!林伯唔好命,世界盃係佢剋星,冇波入嘅...:L

华广 發表於 2010-6-30 19:51:35

如果上半场比分系2比2嘅话英格兰下半场或者会打得好D!但系明显英格兰嘅进攻就系乱,英军就系博乱入波根本就无咩战术可言。讲真嗰场无论系进攻定系防守德国真系俾英格兰要好得多,而且德国最劲就系唔怕打逆境波!所以我觉得就算林伯嗰波判佢入咗只能够改写比分唔能够改写结果!我开头真系估唔到卡比路今届世界杯竟然系噉样收场!

外外星人 發表於 2010-6-30 20:02:56

德國隊不嬲都好硬撐,呢樣嘢冇錯!:victory:尤其係後防,你唔使憂佢會鏟唔到波;英格蘭可能大牌多過頭,兼且冇乜練波,配合真係少咗默契...:L

华广 發表於 2010-6-30 20:12:09

英格兰嘅核心差唔多系车路士 利物浦 曼联 嘅核心人物,真系边个都唔服边个!
再加上英超比其他联赛早开波又早收波 身体对抗又激烈到咩咁 圣诞节仲要开快车 啲球员点顶啊?
今次真系俾费格讯讲中咗啦 话英格兰今年唔会走得远!

外外星人 發表於 2010-6-30 20:15:52

英超聯賽確係令到啲球員打得好殘,故此,近期嘅世界盃都冇乜好表現...

a_qi 發表於 2010-6-30 20:39:52

英德其實足球水準半斤八兩
不過英格蘭人次次都係一盤散沙噉
相反德意志人最講求teamwork
呢個就係過去幾十年雙方成績有天壤之別嘅主因

外外星人 發表於 2010-6-30 20:46:03

德國人做事好嚴謹嘅,亦都好講合作,我鍾意同德國人共事。
英格蘭人顧面,講Gentleman,上半場重踢出界,畀返個波德國隊開...

外外星人 發表於 2010-7-1 16:44:58

英格蘭唔輸波就有鬼啦!

世界盃期間,英格蘭代表隊內其實也鬧過內訌,若非碧咸出面調停,恐怕他們早就步法國隊的後塵了。阿蘭希勒撰文稱,其實卡比路堅持的很多東西都是錯誤的。英格蘭陣營被分為兩派,一派是謝拉特領銜的,另一派則由車路士隊長泰利率領,雙方曾勢同水火。
頁: [1]
查看完整版本: 原來英格蘭冇冤枉,個波冇過球門白界線