外外星人 發表於 2010-6-29 02:13:22

有人同胡普嘅對話

同啲喪laau講嘢認真係嘥舊氣,畀我丙到:
http://bbs.ycwb.com/viewthread.php?tid=258739

各位,得閒自己學好啲母語,唔使同嗰啲喪laau嘥口水嘅,你哋未夠班,費事講多錯多。

TsuNT(♂) 發表於 2010-6-29 05:04:46

晚報論壇-----回帖都仲要審核, 2個鍾後再睇番 兩個回帖 一樣都仲未顯示, 點知會唔會顯示出嚟啊,
         (TS:回帖需先審後顯,某時間內不可視)

"奧一網(南都報系)",----頭先註冊,呢個網又唔使審核播, 不過居然查唔倒自己嘅回帖?

廣視網論壇---由于系统改造,广视论坛暂时关闭,不便之处敬请原谅!

http://www.kugz.net酷廣州網(論壇類)
         (TS:未知該網兼容程度點樣,係咪經常刪去異見帖)
         (TS:部分發帖需先審後顯,某時間內不可視)
         (TS:部分回帖需先審後顯,某時間內不可視)

-------
大陸D網站:sleepy:

TsuNT(♂) 發表於 2010-6-29 08:51:48

------
(羊城)晚報論壇,嚴控發言, 超過咗3個鍾,仲未顯示本人回復,
    (本人回復係繁體字,無敏感字樣,過激動言辭,不大可能會因積分低而不顯示)
    鑒定完畢

外外星人 發表於 2010-6-29 15:49:09

普通會員發帖要審查過先出得街,隔夜先有得睇。:L

TsuNT(♂) 發表於 2010-6-29 16:39:34

普通會員發帖要審查過先出得街,隔夜先有得睇。
-------
我又唔系成日浦佢果个网站(或成日专浦某个网站),
   (相信 其他新手 亦都 无咁多时间 咁样浦网站)
   如此人为设置障碍, 变相"言论不自油" 及"有罪推定" ,唔多啱我,

不过咁样嘅人为设置障碍,亦有优点, 比方讲"大量减少垃圾回贴",
   总嘅一句, 佢有佢嘅"公司文化", 只係唔多啱我啫,

-------
如果回貼之後提示" 本論壇 普通用戶 回貼 3個鍾之後, 先至顯示回帖, (敬請原諒,詳見本論壇某規則)"
   而唔系提示" (大意) 此帖(意指'所有帖') 內容需審核"
咁樣嘅話,性質唔同, 因為後者 無時間表, 回帖者都 無個預算,
   即使有此論壇明規則,(理論上所有人需先睇),實際上一般人亦都唔會去睇,
   當然,論壇唔使憂無人回帖, 多你一個唔多,少你一個唔少,
    (sorry,我此處,一樣"以自己為中心"去諗嘢,
   我可以適應該規則, 亦都不企求改變規則, 不過,在有選擇情況下,我都系寧願選擇逃避)

外外星人 發表於 2010-6-29 17:04:29

咁你而家知適應呢啲"公司文化"嘅大陸人係幾咁摣頸就命,又幾咁偉大啦!

TsuNT(♂) 發表於 2010-6-29 17:23:04

冇計啦,"不怕官,只怕管,"
現實中無辦法
好彩 局域網 上,我仲有得揀, (到咗'全郭山河一片紅-- 無得揀' 先算啦)

TsuNT(♂) 發表於 2010-6-29 17:26:09

咁你而家知適應呢啲"公司文化"嘅大陸人係幾咁摣頸就命,又幾咁偉大啦!
------
知你偉大喇,    虎口之下搵食,確係艱難;P
(歌詞:   家陣惡搵食, 邊有半斤八兩咁理想)

------

不過我都無"蟹放全人類 \ 蟹放四分之三受壓迫人泯" 呢D崇高理想

外外星人 發表於 2010-6-29 17:40:56

一個人,細到粒骰噉;:L無千無萬嘅人,先至有威勢。:o

阿邊個成日氹鬼食豆腐:解放全人類才能最後解放自己...:L

計我話呢,自己都未解放,又點去解放人呢?;P

TsuNT(♂) 發表於 2010-6-29 17:57:41

對於其他人,我嘅原則系:
    增加人地其他選擇,將 "原本無得揀",(盡量)變成 "有得揀,由你去選擇決定",

至於自己, 自己嘅嘢 噉系自己話事啦,
   (另, 定義-- 乜嘢叫做"自己嘅嘢"? 起碼其他人(包括與我有關聯嘅 人)都唔系"(屬於)我嘅",只係有一定關聯嘅獨立人 )
頁: [1]
查看完整版本: 有人同胡普嘅對話