xiss 發表於 2010-4-22 20:49:06

[转帖](广州) 黑店:地王负二 秋叶电玩!

"黑店"铺面照片

事情经过:
日前与女友去地王买U盘,睇中一个金士顿8G的
老板居然开180的价格,一番讲价后最终以120买了下来,本来想试下的,不过距间铺头无电脑

买贵咗都算了,买翻屋企之后发现,一个8G的U盘,有效容量先得200+M!
确定是U盘质量问题后回去要老板换一个,他起初还不承认是他店入面嘅货
我们描述了买U盘的经过时他才承认并换了个U盘,补开收据
一心以为终于有个U盘用了,点知到拿了回去格式化之后,乜鬼嘢东西都摆不进去!!!
我地唯有再次去换...点知去到试咗5,6个,全部唔系摆唔到嘢入去就系得小小有效容量.
最终试匀晒距批货,无一个U盘系用得嘅.我就话:既然你都无个好嘅U盘,感就退钱啦
点知距话:退都得,退80咯.
我D你咩,开价就开180,退钱你就退80.
我话:老细,我地120买翻来噶,你退80比我,果40纹去咗边吖?
奸商:我记得我100纹卖比你地嘅,唔好讲感多,最多退一百
省略一千几百字
消费者系弱势群体....E句话简直系至理名言
我地最终就拿翻100纹...果20纹当比乞衣
----------------------------------------------------华丽的分割线-----------------------------------------------------------------
在此告诫下各位,地王负二嘅秋叶电玩乃黑店,大家去果度消费时请慎重!!

fatcat 發表於 2010-4-23 21:27:16

我怕厄,都系上京D買算了

紮那魯剛多 發表於 2010-4-23 22:34:09

上京捞头重多,呃你重惨!

雨夜街燈 發表於 2010-4-24 06:54:28

我都买咗个8GU盘,幾好用,缺点就係太袖珍

左边係新買U盤,右边係普通U盤

bajatvj 發表於 2010-4-26 17:01:29

只可以怪自己蠢,點解要貪平,唔去電腦城買。好似呢D野,唔試過就行(無得試就不好買啦),多數都死。

肥腯腯 發表於 2010-5-1 09:55:10

真系戥你唔抵

cingsan 發表於 2010-5-1 13:12:11

換轉係我,退少一個仙都唔制!冚家鏟,甘無良!!!在佢門口拉橫幅!!!

cingsan 發表於 2010-5-1 13:12:42

換轉係我,退少一個仙都唔制!冚家鏟,甘無良!!!在佢門口拉橫幅!!!
頁: [1]
查看完整版本: [转帖](广州) 黑店:地王负二 秋叶电玩!