lhk 發表於 2009-12-11 00:53:29

尹光新歌——東亞運超人

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/X8LAQlYMX3A&amp;hl=zh_TW&amp;fs=1&amp;"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/X8LAQlYMX3A&amp;hl=zh_TW&amp;fs=1&amp;" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>
<br><br>
<br><br>下載mp3:&nbsp;

lhk 發表於 2009-12-11 01:20:15

東亞運超人<br>
<br>
主唱:尹光 作曲:《闖將令》<br>
填詞:梁建邦 編曲:麥皓輪<br>
<br>
講起亞運呀 人馬出眾 靈舍耍家 <br>
乒乓波我最叻 訓身拉波 馬林亦怕 <br>
玩波我最強悍 我踢波灌籃都會入 <br>
連環射正 包冇撻Q 側身西到個波都斜 <br>
<br>
燒搶去射嘢 平日放飛劍 夠我準咩 <br>
烏蠅都嚇到扯 對準一飛 佢成PET嘢 <br>
短跑無話難度 我追巴士 都幾咁辣 <br>
唔停站 我飛撲追車 飛身追到衫都斜 <br>
<br>
去香港 睇東亞運 夠曬YEAH 笑騎騎 <br>
睇啲好野 睇啲好野 睇啲好野 <br>
<br>
講起亞運呀 人馬出眾 靈舍耍家 <br>
高空跳水 有郭晶晶 我嚟目及嚇 <br>
Super丹嘅強項 佢左手殺波 攞你命 <br>
姚明勁到 揸漢堡包 <br>
單手爆籃 認真正 <br>
<br>
燒搶去射嘢 平日放飛劍 夠我準咩 <br>
烏蠅都嚇到扯 對準一飛 佢成PET嘢 <br>
玩波我最強悍 我踢波灌籃都會入 <br>
連環射正 包冇撻Q 側身西到個波都斜 <br>
<br>
睇啲好野 睇啲好野 睇啲好野

samkong 發表於 2009-12-21 00:22:09

時代不斷變遷,但尹氏風格嘅廣東歌,就依舊咁盞鬼。

a229639992 發表於 2009-12-24 19:38:34

聽一聽

馬萬千 發表於 2009-12-25 09:58:57

中間爆咗兩句順德話幾盞鬼。

lhk 發表於 2010-1-2 22:09:25

將首歌詞改一改,變成「去廣州,睇亞運」,今年2010又用得,循環再用認真環保!

fatcat 發表於 2010-1-3 10:11:18

正,伊光<br>

neo 發表於 2010-1-4 21:16:16

<P>樓上嘅朋友,係「尹」唔係「伊」呀。讀音離天隔象遠咖。</P>

Jason314 發表於 2010-8-8 01:48:21

唔错!!!

Amy's 發表於 2010-8-29 21:23:06

好搞笑;P

cleric27858 發表於 2010-10-6 08:57:19

去庙街扫返几只尹光D碟先
頁: [1]
查看完整版本: 尹光新歌——東亞運超人